Doen in thailand

10x Doen in Thailand

Wil je een keer groots uitpakken met een verre reis naar Thailand? Lees je dan goed in over wat je allemaal kunt doen in Thailand! En dat is veel! De 10 leukste dingen om te doen in dit Aziatische land vind je in dit artikel. Laat je inspireren en als je deze activiteiten in het echt wil meemaken kun je voor advies terecht bij een reisbureau Thailand.

10 Leukste dingen om te doen in Thailand

  1. Met een tuk-tuk door Bangkok.

De tuk-tuk is het favoriete vervoersmiddel in de Thaise Bangkok. Hiermee kun je van hoogtepunt naar hoogtepunt, zoals het Koninklijk Paleis, Wat Arun (tempel van de dageraad) en de Wat Pho (oudste tempel van Bangkok).

  • Kookworkshop in Chiang Mai.

In het noorden van Thailand ligt Chiang Mai. Bij de lokale markt kun je inkopen doen voor lokale delicatessen. Daarna duik je de keuken in om samen met een Thaise kok typische Thaise gerechten te maken. Hmm!

  • Duiken of snorkelen bij Koh Tao.

Er zijn veel bijzondere plekken in Thailand waar je de magische onderwaterwereld kunt zien, maar Koh Tao is echt het mooist! Voor de kust van dit kleine eiland liggen prachtige koraalriffen waar je tijdens een snorkel- of duiktocht de meest fantastische zeedieren ziet!

  • Tempelhoppen in Sukhothai.

In deze oude hoofdstad van Thailand vind je veel ruïnes van tempels, monumenten en Boeddhabeelden. Hop van tempel naar tempel en raak bij het zien van iedere tempel opnieuw gefascineerd!

  • Op safari in Khao Yai National Park.

Niet alleen in Afrika, maar ook in Azië kun je op safari. In het oudste regenwoud van Thailand kun je onder andere olifanten, apen en tijgers zien.

  • Slapen in een drijvend hotel in de natuur.

In Khao Sok National Park kun je midden in de jungle overnachten in een houten hut op een vlot op een rivier. Het is misschien een beetje primitief, maar een unieke ervaring om wakker te worden midden in het regenwoud.

  • Relaxen aan het strand bij Phuket of Krabi.

Bij deze strandbestemmingen aan de westkust van Thailand vind je een helderblauwe zee en kalksteenrotsen die boven het wateroppervlak uitsteken. Super fotogeniek!

  • De witte tempel van Chiang Rai bekijken.

Er zijn veel tempels in Thailand, maar dit is echt een unieke! Deze tempel in Chiang Rai is helemaal wit met enorm veel details. Via een pad die op stenen handen wordt gedragen kun je de tempel betreden.

  • Drijvende markt van Damnoen Saduak bezoeken.

De omgeving van Bangkok kent veel ‘klongs’. Dit zijn een soort kanalen. Op deze kanalen worden allerlei dingen verkocht vanuit kleine bootjes, van groente en fruit tot aan souvenirs. Op sommige plekken zijn zoveel bootjes bij elkaar dat het een drijvende markt is geworden. Een mooi voorbeeld hiervan is Damnoen Saduak, net buiten Bangkok.

  1. Treinrit over de Birmaspoorlijn.

Deze oude treinroute is in de Tweede Wereldoorlog gemaakt door krijgsgevangenen onder slechte omstandigheden. Deze rit door het binnenland kun je per trein meemaken en je laten informeren over het ontstaan van de route.

Wil je na het lezen van deze toffe dingen zelf een rondreis Thailand maken? Top idee! Boek je vakantie naar Thailand via een reisbureau voor persoonlijke service en uitgebreid advies. 

Geef een reactie